lauantai 15. elokuuta 2015

Huppupää

Moikka! Nyt taas tunti postausta Nytten kyllä lauantain 15.8 rästistä. Menin Dillellä jolla en ollut ennen mennyt ja vähän jännitti kun menin hubsillä eaa kertaa "isolla" hevosella. Aluksi noustiin selkään ja käveltiin vain pitkin ohjin.

Dillen askeleet olivat kauhean pitkät noiden ponien askellukseen verrattuna. Aluksi totuin vaan uuteen hevoseen ja tein perus pysähdyksiä ja voltteja. Mentiin isolle päätyympyrälle työstämään käyntiä. Väistätettiin hevosten takaosia ulos päin. Dille väisti hyvin ja oli muutenkin tosi kuuliainen.


Sitten tehtiin pienet täyskaarrot ja vaihdettiin suntaa. Väistäteltiin tähänkin suuntaan takaosia ulos myös ympyrällä. sitten jatkettiin kevyttäravia ympäri kenttää. Dille vähän kaahaili. Hetken ympäri kenttää ravailtuamme tehtiin 2-4 loivaa kiemurauraa pitkille sivuille. Dille ohjautui todella mukavasti ja taipui hyvin käännöksissä. sitten vaihdettiin suunta kokorataleikkaalla. ja sama toiseen suuntaan. Dille ei ollut yhtä taipuisa vasemmassa kierroksessa kuin oikeassa. Sitten vaihdoimme suuntaa itsenäiseti ja palasimme takaisin päätyympyrälle. Nostettiin yksitellen laukka ja laukattiin edellinen kiinni. Dille nosti reippaan ja hyvin pyörivän laukan. Otimme siihen suuntaan (oikea kierros) vielä toiset nostot. Dille laukkasi joka kerta oikeaalaukkaa. Vaihdoimme suuntaa ja sama kaksi kertaa vasempaankin kierrokseen. Dille alkoi jo vähän kuumua laukoissa, mutta oli nätisti loppuunasti. laukkojen jälkeen ravattiin hetki kevyttä ravia ympyräällä ja siitten saimme jäädä käyntiin ja antaa hevosille pitkät ohjat. Dille oli ihan super, vaikka harjoitusravi oli todella vaikea istua. Mutta olen ylpeä Dilleen .


1 kommentti:

  1. Minulla on haaste sinulle blogissani http://lahtolaskennastamaaliin.blogspot.fi

    VastaaPoista