perjantai 19. elokuuta 2016

Hevostila Dianan Toive 1 2016~Day 2 (Uusia tuttuja)

Taas olisi leiri postauksen aika ja nyt olisi toinen päivä eli tiistai. Yöllä meidät tultiin herättämään sillä "hevoset oli karanneet ja ne piti ottaa kiinni". No arvatkaapa oliko? No ei vaan meillä oli aivan ihana leirikaste! Toi leirikaste oli oikeest hauska näin jälkikäteen miettien!

Ensimmäisellä tunnilla meillä oli pelto tunti jolle oli muistaakseni toivonut Vokea ja Lukaa ( Luka taisi olla kyllä joka tunnilla toiveena!) Menin sitten suokki ruuna Vokella joka oli ihan uusi tuttavuus! Kävelimme ensin pellolle jossa sitten kävelimme hetken ympäri peltoa tutkien kaikkea mitä sieltä löytyi. Käyntien jälkeen saimme ravailla vapaasti paitsi alamäissä. voke tuntui tosi kivalle selkään ja ei rynnistänyt kuin hullu. Saimme sitten välikäyntien jälkeen laukata vapaasti tietyillä säännöillä. Vokea joutui pikkuisen patistella laukassa eteenpäin, mutta olihan voke välillä aika hurja ja meni "kovaa"! Laukkailtiin vähän siellä sun täällä ja Voke oli oikein mukava laukassa. laukkojen jälkeen ravailtiin hetki ja kävelttiin. Sitten järjetyimme jonoon ja lähdimme takaisin tallia kohti. Voke oli oikein mukava uusi tuttavuus!Ensimmäisen tunnin ja ruuan jälkeen meillä oli leiriolympialaisten toinen osakilpailu, jossa oli tarkoitus 20 minuutissa rakentaa oman joukkueen kanssa esitys johonkin musiikkiiin hevosten kera. Meidän esitys oli ihan hyvä. Paljon parannettavaa oli. mutta kyllä se menetteli. taidettiin saada jaettu 2 sija.

Seuraavalla tunnilla meninmme maastoesteitä ja sain tunnille aivan uuden tuttavuuden nimittäin setti ruuna Tonttun. Kun saimme hevoset kuntoon ja pääsimme liikkeelle lähdimme kohti maastoeste peltoa. Pellolle päästyä kävelimme peltoa ympäri siellä sun täällä. Käveltyämme saimme ruveta ravailemaan. Tonttu oli kiva ratsastaa jo heti alussa vaikka ravin tahti olikin aikas nopean Voken jälkeen.

Ravailtuamme otimme lyhyitä laukka pätkiä. Tontulle oli selvästi vasen laukka vaikeampi. laukkailtuamme hetken tulimme kaikki esteet ensin yksittäisinä. Menimme ensin jo viime vuodelta tutun risuesteen. Tontun hyppyihin oli alkuun vaikea päästä mukaan kun ne oli vähän eriskummallisia! Risuesteen jälkeen tulimme aivan uuden linjan. Ensimmäinen linjan este oli "okseri" ja toinen oli korotettu pikku "tukki". Ensimmäiselle tuli muutama kielto kun se oli Tontusta niin pelottava! Kyllä siitä sitten yli mentiin ja sitten toinen olikin huomattavasti helpompi.
Näi meillä!

 Tuon jälkeen tulimme pikkutukki innarin. Se meni ongelmitta vaikka itse en päässyt oikein hyppyihin mukaan. Innarin jälken tulimme tukki linjan johon eka hyppy oli hyvä, mutta toiseen taas en ihan päässyt mukaan, mutta oli se parempi kun innari! Viimeisenä "yksittäisenä" tulimme ensin kahden koivun välistä esteen ja sitten piitkän kaaren kautta tukin. Molimme tuli ihan hyvät hypyt ja Tonttu oli tosi helppo ratsastaa pitkallä tiellä.
Kun oltiin tultu kaikki esteet saimme keksiä itse radan niin monesta esteestä kuin halusi ja itse käytin kaikkia. Tuli ensin risuesteen jonka jälkeen suuntasin pitkällä tiellä innarille ja sieltä uudelle linjalle josta suoraan tukki linjalle josta sitten vielä koivujen välissä ollut este ja tukki. Ensimmäisen esteen Tonttu meni reippasti tuosta vain, vaikkakin hyppy olikin vähän hassu. 
Innarille tiessä ei ollu mitää ongelmia ja innarikin meni ihan helposti. Sitten tultii ihan tosi pitkällä tiellä uudelle linjalle jolle tuli ensimmäiselle ja koko radan vaikeimmalle ja kookkaimmalle esteelle kaksi kieltoa, mutta kolmannella meni sitten yli. Sen ensimmäisen jälkeen sitten sille linjan helpommalle esteelle tuli hyvä hyppy hyvästä paikasta. Tulimme vielä tukki linjan jonka ensimmäiselle tuli tosi hyvä hyppy ja toiselle myös. Siit'ä sitten vielä kaksi viimeistä estettä eli koivujen välissä ollut este jolle hyppy oli aika huono ja siitä sitten loppu spurtilla viimeiselle tukille jolle tuli hyvä hyppy ja oli mainio lopetus este! Sitten vielä loppuverkkailut. 

Tuntien jälkeen meillä oli vapaa-aikaa ja ruoka. Illalla sitten oli leiriolympialaisten kolmas osakilpailu ja pidimme leikki mieliset näyttelyt. Teimme meidän joukkueen hevosille letit ja laitoimme kukkia. Luka olis vaan halunnut seisoskella muitten kanssa eikä kävellä ja ravata.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti