perjantai 23. kesäkuuta 2017

~It's over now~



Kirjoitettu: 24.6.2017



Mistä nyt aloittaisikaan?


Kuten varmaan jotkut ovat jo instagramin puolella huomannut niin lopetan nyt hubsilla. Syitä on monia ja tämä ei ollut hätiköity päätös. Ajattelin nyt vähän avata miksi päädyin tähän päätökseen. Kuvituksena viimeiset kuvat meistä Ricon kanssa hoitajuus aikanani. 


Tallin vaihtoa aloin harkita jo viime syksynä. Silloin mieleisiä poneja oli tasan kaksi Rico ja Belle. Belle meninkin todella paljon ja syksyllä yhdet estekisatkin käytiin hyppelemässä ihan ok tuloksin. Ricolla menin vain silloin tällöin ja silloinkin meno ei ollut erityisen kehuttavaa. Kun ei tuntumaa poniin saanut ei kehitystäkään näkynyt juuri ollenkaan ja junnattiin paikoillaan. Syksyllä starttasin kisoissakin vain sen kerran Bellellä joten toiveet kilpa urastakin kariutui aika äkkiä.




Vuoden vaihteessa tulin siihen tulokseen, että roikun hubsilla vielä yhden kauden ja sitten katsotaan kesällä uudelleen. Tällä kaudella pääsin starttaamaan Ricolla isona yllätyksenä ensimmäisen 80cm radan. Kuukautta myöhemmin yritteenkin sitten parantaa vielä tulosta. Noissa kisoissa tuli muutama onnen kyynel tirautettua kun oli niin ylpeä niin ponista kuin itsestä, olimmehan kisoissa top 10 molemmilla kerroilla. Helmikuussa kävimme kerran Suskin estevalkassa josta tuli opittua taas uutta.


Sen jälkeen alkoikin alamäki. Ricolla noiden kisojen jälkeen menin 4 kertaa ja kolme niistä viimeisillä viikoilla. Aloimme kasvaa Ricon kanssa vähän niin kuin erilleen. Rico opetti muita ja minä opin muilta. Viimeinen pisara oli huhtikuussa Bellen muutto. Silloin en tiennyt mitä tekisin kun mieleisiä poneja ei enää ollutkaan kuin Rico. Kevään aikana menin todella erilaisilla hevosilla, mutta eniten Atella josta tulikin aika tärkeä. Tivanollakin tuli mentyä useamman kerran aina silloin tällöin.


Tässä kesäkuun alussa kävinkin kahden kaverini kanssa irto estetunnilla Raijan tallilla. Silloin tajusin kuinka paljon minulla on vielä kehityttävää ratsastajana. Hubsilla kun en pääse enää tuosta 80cm tasosta pidemmälle. Vaihto ehtoja oli kolme. Joko jatkaa hubsilla vain Ricon takia, ostaa oma hevonen tai vaihtaa tallia. Nyt olen päätynyt tuohon viimeiseen vaikka omaa aina toki etsiskelen jos vaikka jostain löytyisi juuri täydellinen otus kasvattamaan meidän perhettä. 

Tietenkin hubsilla lopettaminen oli iso valinta, mutta kehittyminen ja kisaaminen on se mitä haluan ja siihen ei yksinkertaisesti meidän budjetilla ole varaa hubsilla. Kumminkin esteratsastajan perus asiat hubsilla opin ja paljon muutakin. Kiitokset siitä kaikille hubsin opettajille. Minua erityisesti eteenpäin auttoi Jonna viimeisen vajaan kahden vuoden aikana ja Anne melkein koko hubsilais aikani ajan! Nöyrä kiitos siitä.


Vaikeinta tässä vaihdossa oli Ricon jättäminen. Kaikkiin kavereihin kun voi pitää niin paljon yhteyttä kuin haluaa, mutta kun Rico ei sitä puhelinta omista johon voisi vain soittaa ja kysyä tapaamista. Mutta vielä joskus tulen käymään irtotunnilla tai vain moikkaamassa kavereita ja Ricoa tietenkin. Onneksi minulla oli Mette tukena jolle voin vain mennä valittamaan kaikesta tuskasta jota tunnen.



En tiedä mitä tähän pitäisi vielä kirjoittaa. Olo on tyhjä ja mitään sanomaton. Kyyneleitäkään ei enää tule vaikka kuinka itkettää. No omapa oli valintani. Rico oli ja tulee aina olemaan se kuka opetti mulle niin paljon hevosista, ratsatuksesta ja varsinkin esteistä, niin esteratsastuksesta kuin niistä kaikista muista pienistä ja vähän isommista esteistä mitä elämässä tulee.



~Se on kaunista. Se on ehjää ja vahvaa, ihanuutta huokuvaa, kunnes veden pinnan hajoittaa hyöhen, kaunis ja kevyt. Sekunnin sadasosassa se kaikki on palasina pieninä.~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti