lauantai 11. helmikuuta 2017

Vuoden eka kaikin puolin

Hei ja hyvää uutta vuotta 2017, vaikka eletäänkin jo helmikuuta! Taas pääsikin vierähtämään aikaa viime postauksesta. Mutta niinkuin sanoin en ilmoita arvonnan voittajaa tänne blogiin, mutta voittaja on selvinnyt ja palkinto on löytänyt tiensä voittajan luokse. Mutta ei tämän postauksen aihe ollut vain höpistä kaikkea turhan päiväistä. 

Tässä postauksessa mun olisi tarkoitus kertoa 22.1 olleista kauden avaus kisoista. Hyppäsin Ricolla 80cm radan joka oli meidän ensimmäinen 80cm rata!

Verkassa Rico tumtui tosi hyvältä laukassa vaikka ravissa vähän tahmehkolta. Verkka hypyt oikealle oli aika huonoja omalta osalta kun en päässyt kunnolla hyppyihin mukaan, mutta vasemmalle hypyt oli jo paljon parempia vaikk aensimmäiset 2 hyppyä oli aika mielenkiintoisia. Viimeinen hyppy oli ehdottomasti paras verkassa.

Starttasimme luokan ensimmäisen joten Ricolla oli viellä vaihteet päällä eikä  tarvinnut kauheammin herätellä ja kannustaa menemään. Lähestyminen ekalle oli ihan hyvä ja tiekin oli ihan hyvä. Hyppy lähti ehkä aavistuksen kauempaa, mutta askel lähemmäs olisi ollut jo liian lähellä, joten parempi näin.
En päässyt hyppyyn mitenkään kauhean kehuttavasti hyppyyn mukaan.

Toinen este oli vihreä-valkoinen pysty jolle ei tullut erityisen kehuttavaa hyppyä, sillä hyppyyn mukautuminen oli mitä oli. Kolmas este oli samalla linjalla oleva musta-valkoinen pysty jolle tuli aika hassu hyppy. Siitä sitten laskeuduttiin väärään laukkaan. Ravin kautta sitten vaihto ja sarjalle. Sarjalle tuli ihan ok hypyt vaikka b osalle vähän ahtaasti tulikin.

Sitten päädyn kautta pitkällä tiellä viidennelle esteelle. Hyppy oli ihan hyvä. Siitä sitten reippaasti kohti seuraava estettä joka taisi olla radan isoin este. Sille kelta-punaiselle okserille tultiin reippaasti ja hyvään paikkaan joten super hyvä hyppy! Siitä alas vielä oikeaan laukkaan.

Seitsämäs este olikin ampari lankku. Sille tultiin hyvässä temmossa joten siihenkin aika hyvä hyppy. Siitä vielä oikeaan laukkaan alas ja taas pitkä tie kahdeksannelle eli perusradan viimeiselle esteelle. Siinä olikin aika jännät paikat kun liputtajana oli Anne ja puomien nostaja seisoikin annea vastapäätä ja välistä pitäisi mennä. Hyppy oli ihan hyvä ja väärässä laukassa alas. Heti kaviot maahan saatua poni lähtikin hitusen reippaamin siitä eteenpäin. Rico vaihtoi ennen käännöstä vielä oikein mallikkaasti laukan!

Uusinta alkoikin suoraan ja ponilla oli jo valmiiksi kierrokset päällä joten uusinnan ensimmäinen este eli amppari meni oikein mallikkaasti ilman mitään ongelmia. Laukka vaihtui esteen päällä ongelmitta ja matka jatkui uusinnan toista estettä kohti eli vihreä valkeaa pystyä. Pystylle tuli aika huono hyppy omalta osalta kun jäin keikkumaan sinne miten sattui. Kumminkin ponilta hyvä hyppy ja jatkoi vielä oikeassa laukassa.

Sieltä matka jatkui kohti sarjaa. A osalle hyvä hyppy, mutta B osalle taas vähän ahtaasti. Kumminkin ihan hyvät hypyt ja oikeaan laukkaan alas. Sieltä taas päädyn kautta ruskealle pystylle. Pystylle tuli hyvä hyppy, vaikka energiaa olisi voinut olla huomattavasti enemmän. Siitä sitten jatkettiin seuraavalle esteelle. Siitä lyhyestä välistä ei kaugheammin lisä energiaa saanut poniin joten viimeinen hyppy olikin vähän hassuhko. Sitä ei voi kehua ollenkaan... No mutta eipähä puomit pudonneet.
Kaikki kiitokset tällä kertaa ponille hienoista pelastuksista ja muusta sellaisesta. Ricon suoritus olikin aika supeeer hyvä ja poni teki kaikkensa ja ehkä vähän enemmän ratsastajan vähän mokaillessa. Kait se kuuluu osittain asiaan. No ensimmäiseksi 80cm radaksi tooosi hyvä suoritus ja sija olikin odotuksia parempi. Tuloksena 5/11 64.93 / 48.48 0vp. Perusradan ajalla oltaisiin ylletty neljänsiksi joten ponilla kyllä kaasu oli ollut matkassa mukana!

Kuvat: Hannele A ja Emilia N

Vaihteen vuoksi tälläistä postausta! Ensipostaukseen!

2 kommenttia:

 1. Onnea hyvästä suorituksesta! :) Tosi hienosti näyttää menneen!
  Mun eka 80cm rata sisälsi yhden pysähdyksen, kun minulta tipahti kypärä silmille, ja piti sitten tietenkin nostaa se pois silmiltä ennen seuraavaa estettä :D Meidänkin rata oli silloin puhdas, mutta siitä on kyllä kiittäminen Lucasta, eikä minua, minä olin lähinnä se, joka kertoi mille esteelle mennään, ja Lucas hoiti loput :'D Ehjänä kuitenkin selvittiin, ja vaikka kisaratsu onkin siitä vaihtunut, on edelleen ihana huomata, miten nämä ponit kerta toisensa jälkeen uhrautuu ja antaa ratsastajalleen virheitä anteeksi- oli se sitten pohjaan tullut ponnistus tai jälkeenjäänti hypystä. Huikeita harrastuskavereita <3
  Onnea vielä kerran ja tsemppiä seuraavaan koitokseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin toi siun kertomus kuulostaa tosi tutulta ja voin samaistua melkeimpä kaikkeen:D On ne hevoset vaan niin huippuja harraste kavereita! Tsemppiä sinnekkin tuleviin koitoksiin!

   Poista