keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Joulukalenteri LUUKKU 10

Moikka. Tänään aihe olisi tiistai (8.12) ratsastus tunti Jamilla suokilla. 
Omasta tahdosta halusin treenata ilman satulaa. Tunnin aiheena oli taivutukset.

 Jamilla toimi hyvin joka askenlajissa parhaimmillaan se oli siirtymisissä. Alkukäyntien jälkeen alettiin treenaamaan pysähdyksiä ja testailtiin hevosten olevan varmasti avuilla. Siirtyessä raviin alussa Jampula halusi vain juosta päättömästi niin lujaa kun pystyi, mutta sitten rauhoituttiin jo.

 Ravissa tehtiin 10m voltteja pitkillä sivulla käynnissä ja suoralla ravattiin. Jamilla ei olisi halunnut mitenkään siirtyä käyntiin vaan olisi halunnut ravata voltitkin.
Vaihdoimme suunnan ja aloimme tekemään samaa mutta voltitkin nyt ravissa. Jamilla olisi halunnut lähteä "käätumaan" voltin sisälle lapa edellä joten täytyi olla tarkka ettei käyttänyt sisä apuja liian vahvasti. lopulta Jamilla oli todella mukava volteilla eikä edes ajatellut lähteä juoksemaan edes suoralla.
 Aloimme ottamaan laukkoja lyhyillä sivuilla ja pitkillä sivuilla tavallisesti voltteja. Laukat piti nostaa tarkasti että ehti laukata ennen takaisin raviin siirtymistä. Raviin täytyi siirtyä ennen pitkää sivua. Jamilla nosti laukat hienosti ja laukkasi hyvää reipasta etenevää laukkaa. Jamilla siirtyi myös ajoissa raviin.
 Mutta sitten Fiona lähti pukki laukkaa Ainon roikkuessa parhaansa mukaan selässä, mutta tuloksetta. Ainon mätkähdettyä maahan kuului valtava tömäys jota Jamilla säikähti ja otti suuren sivuloikan jossa minä myös parhaanimukaan roikuin perässä, mutta parin sekunnin kuluttua löysin itseni maasta hiekan seasta. Jalka tärähti aika lujaa, mutta muita vammoja itsestä ei löytynyt. Selkään nousin ja ravasin pikkupätkän jalan suosiessa, mutta loput 10min kävelin vain maneesia ympäri.

Jamilla oli kyllä tosi hyvän tuntunen ja haluaisin sen tänään rästi tunnille uudestaan. Voin sanoo et se tippuminen ei ollu mitenkää Jampan vika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti