maanantai 18. tammikuuta 2016

Vuoden eka ja Fionailua

Moikka! Nyt ois vuoden ekan postauksen aika ja siis tuo vuosi 2015 postaus tulee sitten kun saan sen kirjoitettua loppuun, mutta olen mennyt nyt Fionalla yllättävän paljon.

31.12-15  Vuoden viimeiset

Eli uutenavuonna tunnit siirrettiin jo aamulle ja menin Fionalla ja hyppäsimme lyhyttä tehtävää. Aloitimme tunnin alkuverkalla. Verkattua aloimme menemään puomeja joita oli siellä täällä maneesissa.
Sitten aloimme tulla lyhyttä tehtävää jossa tulimme C päädyssä olevat kaksi estettä kaarevalla linjalla josta jatkoimme vinosti  S-R linjalla olevalle pystylle. Vinon esteen jälkeen jatkoimme suoraan  puomin yli. Puomi oli juuriv esteeen linjalla jos esteen tuli vinosti.Aina ei menhnyt ihan putkeen.
Sitten vinon esteen jälkeen jatkoimme vielä harmaitten ovien päästä  puomi ja taas sama vino este katsomoon päin. Sen jälkeen vinoa estettä nostettiin n. kymmenellä sentillä ja jatkoimme samalla tavalla koko tehtävä. 


Sitten aloimme loppuverkkaamaan. Tähän laitan vielä muutaman muun kuvan tuolta tunnilta.5.1-16  Vihdoin jossain onnistuin!
Tiistai oli todella kylmä päivä. Menin tunnilla taas Fionalla, mutta nyt olikin koulutunti. Tunnin aiheena oli väistöt. Emme väistäneet paljoa, vaan vähän takasosaa uran sisään. Aloitimme alkuverkalla.  
Alkuverkan jälkeen aloimme ensin väistättämään takaosaa uran sisään. Jossain vaiheessa otimme jalustimet jalasta ja nostimme ne ponin kaulalle. Jatkoimme väistöjä ilman jalkkareita. Fiona väisti toiseen suuntaan ihan hyvin, mutta toiseen suntaan ei voi kyllä kehua.


Sitten jatkoimme väistöjä, mutta siihen lisättii päätyihin laukka ympyrät. Ennen laukkoja sai ottaa jalustimet jalkaan, mutta minä en ottanut. Foina toimi laukoissa tosi hyvin ja sen jälkeen ne takajalatkin lähti paljon paremmin mukaan! Lopuksi jakauduimme vielä kahdelle ympyrälle laukkaamaan. Minä olin Pauliinan ja Iiriksen kanssa "pikkuponien" ympyrällä.
Lopuksi vielä loppuverkat ja laitan nyt tähänkin loppuun pari kuvaa joita en tuohon teksti pätkään saanut liitettyä mitenkään fiksusti.
12.1-16 Työn tulosta

Tiistaina oli taas koulutunti jolloin menin ilman satulaa Fionalla. Tunnin aihe oli avotaivutus.
Aloitimme taas alkuverkalla. Fiona lähti toimimaan heti alusta tosi hyvin. Alotimme alkuverkkojen jälkeen yritttämään avoja pitkillä sivuilla käynnisssä. Teimme aina kulmiin voltit.


Jatkoimme todella pitkään tuota samaa käynnissä välillä tiettenkin suuntaa vaihdellen ja otimme myös lyhyillä sivuilla aina ravia. Miusta oli kivaa kerrankin päästä tekee sitä mitä pitääkin ja saada monta onnistunutta toistoa putkeen. Saatiinkin paljon vinkkejä ja ohjeijta ja sitäkin enemmän kehuja.
Aloimme aika lopputunnista koittamaan noita avoja ravissa. Taivuttelimme yksäripuolen pitkällä sivulla poneja molempiin suuntiin ja testailimme avoja ravissa ratsastuskoulunpuoleisella sivulla. Fiona meni paremmin kuin odotin avot ravissakin. Sitten vielä loppuverkat.
Laitan tähän vielä muutamia kuvia.
PAhoittelen postausten vähäisyyttä ja joulukalenterin tuhoutumista. Pienenä infona teille että olen liittynyt hevosblogiportaaliin Jalustin.nettiin.

Laita vielä tähän loppuun koosteet kahdesta viimeisestä tunnista.
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti