perjantai 20. toukokuuta 2016

Aivan uusi tuttavuus

Moikka! Tän postauksen aihe olis muutaman viikon takaiset ratsastelut Nipsulla joka siis oli mulle ihan uus tuttavuus. Menin ensimmäisen kerran Nipsulla koulua 27.4-16. Alku tunnista aloimme työstämään puolipidätteitä. Nipsu kuunteli alusta alkaen oikein mallikkaasti! Jatkoimme puolipidätteitä ravissa keventäen. Siinä jossain vaiheessa istuimme alas harjoitusraviin ja jatkoimme puolipidätteitä. Aloimme tekemään suoraan harjoitusravista pysähdyksiä. Nipsu pysähtyi suurinpiirtein joka kerta tasajalkaa ja muutenkin oli oikein mainio. Jatkoimme pysähdyksestä suoraan raviin. Nipsu lähti muutaman kerran oikein hienosti ilman käynti askeleita, mutta kyllä niitä käynti askeleita sekaankin mahtui.
Kävelimme väli käynnit joiden jälkeen aloimme tulemaan kokorataleikkaa linjalla puomia jonka päällä piti tehdä laukan vaihto. Nipsu nosti laukat oikein hienosti ja suoristui hyvin kokorataleikkaa linjalle. Puomi ylitettiin hienosti laukan vaihdon kera! Eli onnistuimme tehtävässä! Jatkoimme päätyyn laukassa jossa sitten siirryimme ravin kautta käyntiin. Siirtymät oli ainakin omasta mielestä ihan siistit ja hyvät. Kun kaikki oli suorittaneet tuon kyseisen tehtävän tulimme aivan samalla tavalla mutta toisesta suunnasta. Nipsu teki myös tulla kerralla hienosti vaihdon. Tulimme tuon vielä molemmista suunnista kahdesti. Nipsu vaihtoi joka kerta hienosti laukat ja oli muutenkin tuossa tehtävässä oikein hieno!Tuon vaihto tehtävän jälkeen jatkoimme uraa kevyessä ravissa ympäri maneesia. Nipsu rentoutui huomattavasti loppuraveissa. Loppuravien jälkeen siirryimme käyntiin ja annoimme pitkätohajat. Nipsu yllätti mut tosi positiivisesti ja oli tosi kiva ratsastaa. Kaikki tehtävät onnistui muitta mutkitta ja jäi päällimäisenä huikeet fiilikset tuosta tunnista! Oon kyl ylpee ittee ja ponii!


Sitten seuraavan viikon estetunnilla tuli hypeltyä tuolla samailsella Nipsu ponilla! Ennakko luulot oli kyllä vähän epäilevät, sillä Nipsu ei ole mistään varmimmasta päästä hypätä ja itekki oon aikamoine lentäjä jos joku on huomannut! Se kombo ois voinu olla ihan mitä vaan!
Alku verkka oli ihan perus alkukäynnit ja ravit joissa Nipsu toimi ihan super hyvin!  Jossain vaiheessa meidän piti mennä kevyessä istunnassa muutama kierros käynnissä ja muutama ravissa ja tehdä aina kun Jonna sanoi pysähdys. Tuon tehtävän jälkeen tultiin toisessa päässä oleva kavaljetti laukassa. Nipsu oli alkusi vähän epävarma ja oli kahden vaiheilla kieltääkö vaiko e. Kyllä siitä päästiin yli pienten rohkaisujen saattelemana. Tulimme sen muutaman kerran ja Nipsu hyppäsi paljon paremmin mitä olisin aluksi kuvitellut! Kävelimme välikäynnit joiden jälkeen tulimme periaatteessa linjana enin päädystä kohti suoraa toiseen päähän puna-valkoinen ristikko jonka jälkeen heti käännettiin vasemmalle sini-valkealle ristikolle. Nipsu epäröi taas vähän ennen hyppyjä mutta sitten hyppäsi oikein mallikkaasti!

 Tulimme sen jälkeen saman alun, mutta lisäsimme sinisen ristikon jälkeen vielä päädyn  kavaljettin mukaan. Eli käännyimme sini-valkean jälkeen aika jyrkästi kelta-punaiselle kavaljetille. Nipsu hyppeli taas oikein hienosti eikä enää niinkään epäröinyt! Kolmannella kerralla tultiin taas sama alku mutta, kelta-punaisen jälkeen jatkoimme sini-keltaiselle ristikolle josta suoristus taas alussa hypätylle puna-valkealle, mutta eri suunnasta. Alku rata meni hyvin,mutta sini-keltaiselle Nipsu epäröi, mutta meni yli aika reilulla pohkeen avustuksella. Mutta puna-valkealle tuli tosi huonosti, sillä ensin Nipsu oli kieltämässä, mutta taas pohkeen avustamana viime hetkellä hyppäsi yli, jonka seurauksena hyppy oli aiiivan kauhea. Jonna laittoi meidät sitten tulemaan heti perään uudestaan. Hyppy oli paljon parempi,mutta esteen jälkeen Nipsu alkoi vähän osoittaa mieltä ja otti jonkun minimaalisen pompun!:D Sitten vielä loppu verkat joissa Nipsu rentoutui vähän. Nipsu oli oikein mukava ja yllätti taas positiivisesti, sillä tuli periaatteessa nolla "peli" kun ei yhtään kunnollista epäonnistumista matkaan tullut! Olin kyllä super ylpee ponista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti