perjantai 2. joulukuuta 2016

Luukku 2 Ratsastus historiani

Hejssan! Nyt on toisen luukun  aika! Kerron teille nyt ratsastus historiastani näiden 13 vuoden ajalta.

Meillä on ollut minun elinikäni ajan hevosia kotona, joten hevoset on ollut lähellä sydäntä aina! Ensimmäisen kerran taisin hevosen selässä olla jossain vuoden iässä. Pienempänä ratsastin vain silloin tällöin.
Illi 2004

Aloin ratsatamaan useammin jossain 6 vuotiaana. Vieläkin kotona omilla poneilla.  Vuonna 2011 aloin käydä virallisilla tunneilla vieläkin meillä kotona. 2012 keväällä tapahtui ehkä suurin muutos tuohon aikaan ratsastus harrastuksesani. Silloin aloitin tunnit ensimmäistä kertaa hubsilla!

Sintti 2011

Hubilla kävin silloin noin puolitoista vuotta ja opin suht paljon ratsastuksesta. Sitten lopetin hubsilla väliaikaisesti. 2013 aloin "treenaaman" Murun kanssa eli suomeksi jatkoin perus ratsastus taitojen harjoittelemista.
Muru 2014

Muru 2014
2014 keväällä aloitin hubsilla opettajan vaihdoksen jälkeen. Keväällä hubsille tuli myös shettikset (eli myös Berry). Sen kevään meidän ryhmä maastoili tosi paljon ja sitä kautta pääsin tutustumaan noihin hubsin uusiin shettiksiin. Kesällä menin ensimmäiselle ratsastusleirilleni Hevostila Dianaan. Siellä sain tutustua ihaniin hevosiin etenkin Rikuun ja Harkkoon!

Rico 2014
Kesällä pääsin myös hubsille estekurssille ja sinne sain Ricon. Silloin en erityisemmin ponista tykännyt ja kurssi tunnit meni joka toinen hyvin ja joka toinen huonosti ainakin omasta mielestä. Syyskauden alkaessa vaihdoin tuntia ja starttasin ensimmäisissä kisoissani jotka menin Darlalla. Kisoissa tulos oli aika säälittävä, mutta enhän ollut hypännyt koko ponilla ennen kisoja koskaan.

Darla 2014

Rico 2014

Vuoden 2015 alussa aloitin hubsilla toisella viikko tunnilla torstaina "valkka" ryhmässä. Ja 24.1 sain myös alkaa hoitaa Berryä! Kevät kaudella opin paljon esteratsastuksen perusteista. Ratsastin paljon Ricolla ja Berryllä. Loppu keväästä starttasin Ricon kanssa ensimmäistä kertaa ja hyppäsin ensimmäisen 60cm ratani.

Berry 2015

Kesäloman ekan viikon vietin leirillä tutussa paikassa nimittäin Hevostila Dianalla taas. Siellä pääsin ensimmäistä kertaa pellolle ilmansatulaa, uittamaan ja maastoesteitä hyppäämään. Silloin tuli hypättyä myös oma esteenkkani 80cm. Lukaan rakastuin silloin.

Simba 2015
Syksyn tultua tuli myös muutamat kisat ja olin siinä 2013 syksyllä olin siirtynyt Murulta vähän isompaan nimittäin meille kotiin tunti toiminnan jälkeen jääneeseen Keke poniin jonka kanssa edelleen touhuilen!

Keke 2015
Nyt olen jatkanut samaan tapaan, mutta vain yhdellä viikkotunnilla. 


Mitäs olitte mieltä tälläisestä historia postauksesta? Ja huomenna tulisi taas uutta postausta!

1 kommentti:

  1. Tosi hyvä ja kiva postaus! Näitä tälläsiä on aina välillä kiva lukea! :)

    VastaaPoista